Met de groene hub wordt ook het vervoer een stuk duurzamer. Dit project in Nijmegen heeft al sinds 2010 het doel om de bussen in de stad minder vervuilend te laten zijn in de breedste zin van het woord.
De Groene Hub was een mooi groen project waarin alles werd gedaan om het goederen- en busvervoer veel energievriendelijker te maken. Bij woningen doen we dat met het isoleren van de spouwmuur of vloerisolatie, zonnepanelen en bij nieuwbouw ook met een warmtepomp kosten. Bij de grote bussen doen ze dit door het omzetten van regionaal GFT-afval in groen gas (ja echt). Het is voordelig voor het Nijmeegse openbaar vervoer.
Dit project had wel volop subsidies nodig om het van de grond te krijgen. Dat is niet erg maar wel goed om te weten. Ook zonnepanelen en de zonneboiler hadden in het begin een forse subsidie en ook dubbel glas had dat vroeger. De waterontharder kost niet zo veel en heeft ook geen subsidie nodig en ook is de groene bijdrage een stuk minder duidelijk. Aan de andere kant heb je bijvoorbeeld zonnepanelen kosten met infrarood verwarming die wel weer heel goed is en direct aantoonbaar. Het heeft grote invloed op onder andere het vervoersbedrijf Hermes in Nijmegen.
Zo ontving de Groene Hub al subsidies van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ook zijn meer overheidsinstellingen erbij betrokken zoals de provincie Gelderland zelf en ook de Stadsregio en de gemeente Arnhem (bekend van de trolleys op elektra). Daarnaast hebben verschillende grote bedrijven zich aan het project verbonden, zoals de elektra netbeheerder Alliander, maar ook kleinere bedrijven zoals afvalverwerker Dar en enkele vrachtwagen transportbedrijven in de regio.